The European Academy of Gastronomy has announced Kraków The European Capital of Gastronomic Culture2019. Therefore, we cordially invite young people aged 14-16 to CULINARY AND FILM WORKSHOPS, during which it will be possible to prepare dishes of court and bourgeois cuisine, as well as create an animated culinary recipe. In addition, the filmed workshops will be included in a documentary film about culinary Krakow.
WHO CAN ATTEND THE WORKSHOPS
Młodzież w wieku 14 – 16 lat, która ma talent kulinarny, wykazuje się zamiłowaniem do kuchni, a także młodzież rozwijającą się w kierunkach artystycznych (plastycznych, fotograficznych, filmowych). W trakcie projektu można się wykazać zręcznością w kuchni jak i na planie realizowanej animacji.
P L A N W A R S Z T A T Ó W :
I CZĘŚĆ – KUCHNIA MIESZCZAŃSKA:
24 czerwca (poniedziałek) godz. 8.00 Restauracja Na Pole, ul. Solna 1
Warsztaty kulinarne – gotowanie potraw mieszczańskich pod okiem kucharza Damiana Wajdy
25 czerwca (wtorek) godz. 9.00 Kamienica Szołayskich, pl. Szczepański 9, o. Muzeum Narodowego w Krakowie
Warsztaty animacji z Moniką Kuczyniecką – realizacja fil-mu animowanego (przepis na drugie danie przygotowywane podczas warsztatów kulinarnych)
II CZEŚĆ - KUCHNIA DWORSKA :
Odbędzie się w terminie późniejszym – po jego ustaleniu zostanie on podany zainteresowanym.
Applicants participate in both parts of the project. We accept applications to the following address: marta.chwalek@etiudaandanima.pl